Reizen naar Morgen. Toekomstvisie van Toerisme Vlaanderen

Reizen naar Morgen. Toekomstvisie van Toerisme Vlaanderen

Hoe biedt toerisme een meerwaarde voor bezoekers, bewoners en ondernemers? Hoe levert toerisme een duurzame positieve bijdrage aan levenskwaliteit en omgeving? Het boek ‘Reizen naar Morgen’ schetst het theoretisch kader en geeft alle betrokken partijen inspiratie om praktisch aan het werk te gaan. Een cocreatie van Xpair en Toerisme Vlaanderen.

Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen): “We zijn er van overtuigd dat Reizen naar Morgen hét vaccin voor toerisme is tijdens en ook na de coronacrisis.”

Zuhal Demir (Minister voor Toerisme): “Dit boek verzamelt de verhalen van wie toerisme en reizen een warm hart toedraagt, en daarbij resoluut de blik op morgen gericht houdt. Het boek zal niet alleen inspireren maar ook activeren om het toerisme in de toekomst anders aan te pakken.”Blader door het boek.

Lees de bijdragen 

van minister van Toerisme Zuhal Demir en CEO Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde

Verrijk uw boekenkast en uw geest.

Reizen naar Morgen’ wordt verdeeld door Davidsfonds en bestel je hier.


Lees het persbericht.

DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2020

‘Reizen naar Morgen’ van Toerisme Vlaanderen draagt Leuvense stempel

Xpair schrijft mee aan toekomst van een bezield toerisme

Hoe kan toerisme een meerwaarde bieden voor bezoekers, bewoners en ondernemers? Hoe levert toerisme een duurzame positieve bijdrage aan levenskwaliteit en omgeving? Het boek ‘Reizen naar Morgen’ schetst het theoretisch kader en geeft alle betrokken partijen inspiratie om praktisch aan het werk te gaan. Het Leuvense Xpair Communication bracht een schat van informatie die Toerisme Vlaanderen doorheen de jaren verzamelde samen in het boek ‘Reizen naar Morgen’, dat minister Zuhal Demir vandaag voorstelt. 

Corona hakt hard in op het toerisme. Als de pandemie één inzicht op scherp zet, dan is het dat toerisme voortaan anders moet. Nieuw is dat inzicht niet. Al jarenlang tekent Toerisme Vlaanderen de contouren uit van een verantwoord toerisme met meer meerwaarde. Een toerisme dat duurzaam is, maar nog ambitieuzer is en kijkt naar alle commerciële, creatieve, kwalitatieve en verbindende dimensies. Een toerisme die leidt naar ‘de ziel van de plek’. Die ‘ziel ‘wordt gevormd door het raakpunt van wat bewoners, bezoekers en ondernemers bijdragen aan een bestemming. Klinkt filosofisch? Is het ook. Maar daar stopt het niet, want op basis van de verhelderende inzichten van Toerisme Vlaanderen, kunnen alle partijen actie ondernemen om in eigen streek, eigen stad, eigen bedrijf bij te dragen aan een toekomstgericht toerisme.

Leuvense stempel

Opgedragen aan alle positivo’s

Vandaag stelt Zuhal Demir het boek ‘Reizen naar Morgen’ voor in de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Als minister van Toerisme maakte ze bij haar aantreden de positieve kracht van toerisme als hoeksteen van haar beleid. “Natuurlijk is er het economisch belang van toerisme, dat van tel blijft. Maar naast welvaart is ook welzijn van zeer groot belang voor onze samenleving. We moeten de strikt economische benadering van toerisme bijsturen, van ‘meer’ naar ‘meerwaarde’, en van ‘rendement op investering’ naar ‘maatschappelijk rendement op investering’. Dit boek verzamelt de verhalen van wie toerisme en reizen een warm hart toedraagt, en daarbij resoluut de blik op morgen gericht houdt. Het boek zal niet alleen inspireren maar ook activeren om het toerisme in de toekomst anders aan te pakken. Ik draag ‘Reizen naar Morgen’ dan ook heel graag op aan al de positivo’s.”

NIEUWS

Vlaamse Parkinson Liga en Xpair genomineerd voor Standaard Solidariteitsprijs

Met dit campagnebeeld voor de Vlaamse Parkinson Liga is Xpair een van de genomineerden voor De Standaard Solidariteitsprijs 2022. De wedstrijd geeft communicatiebureaus en non-profitorganisaties de kans om paginagroot hun boodschap uit te dragen. Het beeld vestigt de aandacht op de impact die de diagnose heeft voor de patiënt en diens omgeving. Uit de 20 genomineerde advertenties kiest zowel een jury als het publiek een winnaar. Stemmen kan van 15 tot en met 28 augustus.

Lees meer

Raymonda. Magazine voor een monument

Een personality magazine als orgelpunt van een bijzondere loopbaan. Raymonda kijkt met een speelse blik terug op de verwezenlijkingen van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van GO!

Lees meer

Hélaba

Een warm nummer is het geworden, de nieuwe Hélaba, nu de zomerse temperaturen het weer even laten afweten. Met verhalen uit alle hoeken, maar met de warmste jeugdbeweging van het land als rode draad. WATWAT geeft tips om de sfeer erin te houden, landbouwers Annemarie en Goderick stellen hun velden open als kampplek en KLJ Lovendegem heeft een aparte werking voor leden met een beperking.

Lees meer

Wallonië. Tijdreis naar onze zuiderburen

Wallonië. Tijdreis naar onze zuiderburen is het achtste magabook in de reeks Knack Historia met Xpair-signatuur. Staatkundig wonen we onder één dak. Voor onze vrije tijd trekken we graag naar de groene longen van de Ardennen. We slaan graag een babbeltje met onze gastvrije compatriotes. En toch weten veel Vlamingen zo weinig over Wallonië, zijn inwoners, geschiedenis, erfgoed en cultuur. Het lijkt alsof de taalgrens wel een kennisgrens is.

Lees meer

De erfenis van 9-11

De erfenis van 9/11 is het negende magabook in de reeks Knack Historia met Xpair-signatuur en verschijnt naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de aanslag die de 21ste eeuw inluidde.

Lees meer

Toerisme Vlaanderen schenkt vertrouwen aan XPAIR

De volgende vier jaar mogen wij ons de trotse communicatiepartner noemen van Toerisme Vlaanderen voor het goddelijke pilootproject De Tuin van Heden. Daarmee breien we een stevig vervolg op een avontuur dat afgelopen zomer begon. Meer dan 15.000 bezoekers ontdekten toen in amper een maand tijd de Sint-Godelieveabdij in Brugge – een unicum, want 400 jaar lang bleven de poorten potdicht voor het publiek.

Lees meer

Gezocht: frisse ideeën voor Taal is Toekomst-trofee

Taal is overal. Aan trofeeën ook geen gebrek. Waarom dan nog een Taal is Toekomst-trofee? Omdat de kennis van het Nederland achteruit boert. En als we elkaar slecht verstaan verkleint de kans dat we beste vrienden, beste collega’s, beste buren worden. Dat is jammer. Dat knaagt aan onze toekomst. Daarom de Taal is Toekomst-trofee waarmee we leuke ideeën zoeken die zoveel mogelijk mensen goesting doen krijgen in het Nederlands en dus zoveel mogelijk mensen bijeenbrengen. Met die ideeën kun je terecht op taalistoekomst.be.

Lees meer

De tuin van heden. De Sint-Godelieveabdij. Een reis naar morgen.

Keuzes voor de volgende generaties 5000 toekomstvisies van 16.000 bezoekers – te lijf gegaan met artificiële intelligentie. Onderzoek naar de materiële en immateriële rijkdom. Naar de ziel van de plek ook.

Lees meer

SPLASH

Spetterend magazine zonder koudwatervrees Kajakkers, kanovaarders, suppers, wildwatervaarders, rafters, surfskiërs, freestylers… al wie een peddel vasthoudt in Vlaanderen heeft er een nieuw lijfblad bij: Splash, het magazine van Peddelsport Vlaanderen. Een lifestyleblad dat goesting geeft om het ruime sop te kiezen en dat tips geeft om weer aan de oever te komen. Persoonlijke verhalen, spannende avonturen langs mythische vaarroutes, sportieve exploten, toffe kampen… Splash heeft voor geen enkel onderwerp koudwatervrees. Samen met Peddelsport Vlaanderen laat Xpair Splash tweemaal per jaar te water.

Lees meer

Feest! De nieuwe Hélaba is er

Slingers! Ballonnen! Confetti! Jaargang twee van Hélaba trappen we op gang met een heuse feest-editie. Peter Van de Veire hangt alvast de slingers op, Astrid Stockman neemt er haar partituren, fiets én hond bij. Viva Hélaba!

Lees meer

Machtige make-over voor Mare

Na een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, was het ook tijd voor een vernieuwd medewerkersmagazine. Le nouveau Mare est arrivé. Met frisse kleuren, een handiger formaat, nieuwe rubrieken en nog meer ruimte voor alle medewerkers van het ziekenhuis en revalidatiecentrum, het kloppend hart van de Peltse zorg.

Lees meer

JOEPIE! Toerist in eigen stad

De zomervakantie van 2020 wordt er een om nooit te vergeten. Zeker niet voor wie in Leuven woont. In het voorjaar leerden heel wat inwoners al wandelend, joggend en fietsend tal van onbekende kanten van hun eigen stad kennen – dat smaakt naar meer! Daarom bedachten en realiseerden we, samen met de stad Leuven, deze opgewekte vakantiegids naar eigen stad.

Lees meer

Recto Verso

Het eerste nummer van het nieuwe magazine Recto Verso bewijst de energie en de veerkracht van de sociale ondernemingen in Vlaanderen. Je leest er hoe corona inhakte op de werking van diverse sociale organisaties, maar er niet in slaagde een deuk te slaan in de passie en de professionaliteit.

Lees meer

KarWij nummer drij, euh drie!

Een krant over mensen die kansen grijpen en groeien? Over de eerlijke producten die ze met hart en ziel maken? Dat moet de KarWijkrant zijn. Ook dit derde nummer staat bol van de boeiende verhalen uit de coulissen van de sociaal inclusieve onderneming De Winning.

Lees meer

Fly-on-the-wall bij Roof Food

Je kunt práten over een betere wereld met een economie die gericht is op het vergroten van de levenskwaliteit. (Héérlijk, die eindeloze discussies die je wereldbeeld op losse schroeven zetten - always in for a flabbergasting mindfuck!) Je kunt ook aan wérken aan een duurzame transformatie voor jou, je organisatie en onze maatschappij. Onder meer door nieuwe, haalbare en juridisch verankerde bedrijfsmodellen te ontwikkelen die leiden tot een beter bedrijfseconomisch resultaat met minder druk, betere resultaten, tevredener medewerkers en klanten. Een hele mondvol. Een hele karwei ook. Dat doet Happonomy. (Doe de optelsom. Happonomy = happiness + economy.) Daarover vertelt Xpair.

Lees meer

Een zomer lang zoeken in Brussel

De zomer van 2020 wordt er een voor de geschiedenisboeken. Een tip-met-stip voor de staycation: de grote (her)ontdekking van Brussel. Voor Davidsfonds ontwikkelden we – naar jaarlijkse traditie – de grote zomerzoektocht. Correctie: VIER zomerzoektochten. Want gesneden op maat van elke deelnemer, met parcours van 4, 8, 12 en 16 kilometer. Zo heb je geen excuus meer om er dit jaar geen geweldige vakantie-dichtbij-huis van te maken! Brussel in 2020? Vaut le voyage!

Lees meer

Reizen naar Morgen. Toekomstvisie van Toerisme Vlaanderen

Hoe biedt toerisme een meerwaarde voor bezoekers, bewoners en ondernemers? Hoe levert toerisme een duurzame positieve bijdrage aan levenskwaliteit en omgeving? Het boek ‘Reizen naar Morgen’ schetst het theoretisch kader en geeft alle betrokken partijen inspiratie om praktisch aan het werk te gaan. Een cocreatie van Xpair en Toerisme Vlaanderen.

Lees meer

Ken je het kot van KarWij al

In tijden van ‘social distancing’ haalt De Winning de banden dichter aan door hun motto – ‘kracht van sociaal ondernemen’ – euh… kracht bij te zetten. De KarWij-krant, die de boeiende verhalen brengt achter de schermen van de sociaal inclusieve onderneming, verschijnt voor het eerst als digitaal magazine.

Lees meer

Knack Historia zet punt achter WOII

Betekent einde van WOII begin van een nieuwe wereld? is het zevende bookazine van Xpair in de verhelderende reeks Knack Historia, en het vervolg op WOII. Een onafwendbare oorlog? Lees alvast het gratis hoofdstuk ‘Goede Duitsers, slechte nazi’s?’

Lees meer

Mare, magazine vol helden

Meer dan ooit zijn de medewerkers van het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum van Pelt de échte helden van Mare...

Lees meer

Kennis in tijden van corona

Davidsfonds Academie biedt vanaf vandaag (14 april) online cursussen rond cultuur en geschiedenis aan. De grootste cultuurorganisatie van Vlaanderen werkte daarvoor samen met Xpair Communication. Wat is nieuw? Het medium en de aanpak. Wat blijft als vanouds? Het keurmerk van Davidsfonds: het inhoudelijk hoogstaande niveau, de ruime toegankelijkheid en de deskundigheid van de docenten.

Lees meer

Holapola, hier is Hélaba 3!

Blijf in uw kot? Breek uit jezelf! Hélaba, het straffe magazine van KLJ voor iedereen die jong is of wil blijven, geeft er opnieuw een flinke lap op. Dina Tersago! Frank De Winne! Willy Sommers!

Lees meer

Stijlvol gevloerd

Wat Ish Ait Hamou wil koesteren voor de volgende generaties? Daarvoor is het nog even wachten op de nieuwe Nota Bene,

Lees meer

Land InZicht

Ontdek hoe Vlaanderen en Europa meebouwen aan de toekomst van onze landbouw en ons platteland.

Lees meer

Hélaba!

In 18.000 brievenbussen valt binnenkort een spiksplinternieuw magazine.

Lees meer

Witte Goud en Groene Gordel

Witte Goud en Groene Gordel. Om de lof van witloof (samen met asperges en witbier het ‘Witte Goud’ van Vlaams-Brabant) te zingen, maakten we voor Toerisme Vlaams-Brabant zeven promotiefilmpjes. Telers vertellen vol passie over hun product en hun streek (de Groene Gordel), terwijl hobbykoks duelleren met mes en vork voor het lekkerste gerecht.

Lees meer

Van Achnaton tot Trump

De pas verschenen Knack Historia Van Achnaton tot Trump. Gek of geniaal? 75 waanzinnige wereldleiders is een realisatie van Xpair.

Lees meer

Zoektocht

Naar goede gewoonte slaan Xpair en het Davidsfonds de handen in elkaar voor de ontwikkeling van de leukste zoektocht van Vlaanderen.

Lees meer

MAGAZINIERS

PIXPAIR

UNDERCOVER

INDRUKKERIJ

CROWL

XPAIR.BE

XTRAORDINARY PARTNERSHIPS

Neem contact op