Beaufort

Beach (p)art(y)

 

Waar vind je nog een openluchtmuseum van 67 kilometer lang? De unieke zomerse kunsttriënnale Beaufort vond in 2018 voor de zesde keer plaats. Het cultuurtoeristisch project onder auspiciën van Westtoer toonde 19 nieuwe kunstwerken van De Panne tot Knokke. Tussen 30 maart en 30 september zochten en vonden twee miljoen bezoekers artistieke parels tussen de zandkorrels.

 

Xpair bedacht in samenspraak met Roularta Media en Westtoer het redactionele concept voor een Knack-special. De ambitie: een toegankelijke en toch diepgravende gids realiseren voor zowel de doorgewinterde kunstliefhebber als de argeloze dagjestoerist.

Verhalen verzamelen

Als strandjutters trokken we langs de ku(n)stlijn, maar we zochten vooral naar verhalen die niet zomaar voor het oprapen lagen. Kunstenaar Stief DeSmet (Monument for a Wullok) liet ons kijken in zijn atelier en zijn hoofd. In een kunstgieterij stonden we op de eerste rij toen een van de blikvangers – The Navigator Monument – in brons gegoten werd.


Westtoer Toerisme Awards

De Knack-special Beaufort viel in het oog. En in de smaak. Op de Westtoer Toerisme Awards in Kursaal Oostende en op de regionale televisiezenders Focus en WTV getuigden we over het belang van storytelling.Specials voor Knack Extra en Le Vif Extra

In de reeks Knack Extra / Le Vif Extra verzorgde Xpair eerder al de specials rond Mobiliteit, Gezondheid, Uit in België en Wintersporten.


Xpair staat in voor

concept, copy, redactie, fotografie.

XAMPLES

Vakantie in eigen stad. De zomer van 2020 in Leuven

De Bond

Magazine Recto Verso

Witte Goud en Groene Gordel

Land InZicht

De mooiste zoektocht van Vlaanderen

Hélaba. Magazine voor KLJ

NotaBene

Laakdal Leeft

Knack Historia

ETION krantenbijlage

Notarius

100 SNOW magazine

Mare

Share at Work

Beaufort

De Blauwe Vogel Inspiratiegids

Periodiek

Blikopener

Jaarverslagen

Signs

GROOTouders

Mark Magazine

Trappist Tribute

Davidsfonds Cultuurreizen

GO! Memorandum 2019 - 2024


MAGAZINIERS

PIXPAIR

UNDERCOVER

INDRUKKERIJ

CROWL

XPAIR.BE

XTRAORDINARY PARTNERSHIPS

Neem contact op