Davidsfonds Cultuurreizen

Digitaal kompas voor reizigers op zoek naar meerwaarde 

Als reizen de geest verruimt, is Davidsfonds Cultuurreizen de overtreffende trap van die aanlokkelijke gedachte. Samen met andere cultuurliefhebbers en met een gepassioneerde, deskundige gids als reisgezel leer je nieuwe bestemmingen en andere culturen pas écht kennen. De drie troeven van de culturele reisorganisatie: ontdekken, genieten, ontmoeten.

De site weerspiegelde niet langer het succes en de grote tevredenheid van de deelnemers. Reislustigen liepen door een gebrek aan kompas al snel verloren in het ruime aanbod. Samen met Xpair bouwde Davidsfonds Cultuurreizen een wervende website. Volledig op maat, met de klemtoon op wat Davidsfonds Cultuurreizen zo anders maakt dan andere reisorganisaties.

Met een overzichtelijke navigatie en handige zoekfunctie ben je snel waar je wezen wil: bij een geweldige gids, op de gedroomde bestemming, in de juiste periode, met de gewenste formule (stedenreis, muziekreis, rondreis, cruise of themareis).

Heel bijzonder is het exclusieve digitale clubhuis, waar deelnemers aan een reis op vrijwillige basis in contact kunnen komen met medereizigers en de gids. Voor, tijdens en na de reis kan iedereen naar hartenlust tips, foto’s, filmpjes of mijmeringen delen.

Droom/drone-beelden

De fotografen van PiXpair gingen mee op reis naar Italië en Griekenland, met een drone in de koffer. We maakten er sfeerbeelden die de bezoeker van de site laten wegdromen en de reislust aanwakkeren. 


Site beheren is kinderspel

De site werd gebouwd met Crowl Pro, een digitaal platform dat uitermate gebruiksvriendelijk is en zonder technische poespas snelle inhoudelijke aanpassingen mogelijk maakt. Je eigen site actueel houden of aanpassen, is kinderspel. Vereiste voorkennis: nul.Toast Literair en De Nacht van de Geschiedenis

Xpair realiseerde voor het Davidsfonds ook de sites van de jaarlijks weerkerende topevenementen Toast Literair en De Nacht van de Geschiedenis. Voor de bestuursleden van het Davidsfonds bedachten we de Inspiratiewijzer, waar ze tips vinden om een gevarieerd cultuurprogramma samen te stellen.

Mobile first

Een webapplicatie moet ook mobiel vlot toegankelijk zijn. De opmaak en indeling van een Crowlsite gebeurt met loepzuivere CSS waardoor responsiviteit en mobiele toegankelijkheid een fluitje van een cent is. 

Recordaantal boekingen dankzij geïntegreerde SEO

Amper een week na de lancering van de site, noteerde Davidsfonds Cultuurreizen een recordaantal boekingen. Nauwelijks één dag na lancering piekte de website in Google al met meer dan 300 zoekresultaten. Crowl voorziet immers geavanceerde SEO en semantische data. Een Crowlsite biedt je als gebruiker niet alleen de mogelijkheid om je eigen webcontent te beheren, maar ook geïntegreerde SEO: niet enkel de klassieke metatags, maar ook microtags en JSON-LD op maat van de content. 


Gebruiksvriendelijk voor bezoeker en beheerder

De beheerders konden dankzij het gebruiksvriendelijke CMS de inhouden in no time invoeren, compleet met interactief kaartmateriaal, afbeeldingen, tekst, films en reisinformatie en de bezoeker vond meteen de weg doorheen de site. 

XAMPLES

Noorderhart. Een warm hart voor onze patiënten

Vlaamse Parkinson Liga

Nieuwe toekomst voor een erfgoedparel

Raymonda. Magazine voor een monument

Turbo op toerisme in Vlaanderen

Belgian Health Pioneers

De veerkracht van sociale ondernemingen

Website Thuisverpleging Kortenaken

HUP! – het magazine dat je in beweging brengt

Het Accent

Recto Verso

Mare

Reizen naar Morgen. Toekomstvisie van Toerisme Vlaanderen

Vakantie in eigen stad

De Bond

Witte Goud en Groene Gordel

Land InZicht

De mooiste zoektocht van Vlaanderen

Hélaba. Magazine voor KLJ

NotaBene

Laakdal Leeft

Knack Historia

ETION krantenbijlage

Notarius

100 SNOW magazine

Share at Work

Beaufort

De Blauwe Vogel Inspiratiegids

Periodiek

Blikopener

Jaarverslagen

Signs

Mark Magazine

Trappist Tribute

Davidsfonds Cultuurreizen

GO! Memorandum 2019 - 2024


MAGAZINIERS

PIXPAIR

UNDERCOVER

INDRUKKERIJ

CROWL

XPAIR.BE

XTRAORDINARY PARTNERSHIPS

Neem contact op