Mare

Machtige make-over voor Mare

Er waren eens een ziekenhuis en een revalidatiecentrum die samen de vleugels uitsloegen onder de nieuwe naam Noorderhart. Klinkt als een sprookje? Dan heb je Mare, het medewerkersmagazine dat bij die fusie hoort, nog niet gezien.

Good things take time. En dus verliep de overgang naar de nieuwe Mare in fases.

Van vormelijk pareltje...

In 2017 werden het Mariaziekenhuis (MZNL) en het Revalidatie- & MS-centrum (RMSC) uit Pelt één. Het medewerkersmagazine dat tot dan in de bussen van de MZNL-medewerkers viel, werd toen ook de driemaandelijkse plezierige post voor het RMSC. Marie werd Mare, meer medewerkers kregen de ruimte om hun verhaal te vertellen. En over de lay-out werd een flinke Xpair-saus gegoten.


... naar 100% Magaziniers-werk

Afgelopen juni volgde de grote ommezwaai. De twee instellingen gaan sindsdien verder onder een nieuwe naam met bijbehorende huisstijl. Het magazine kon niet achterblijven en werd van voren naar achteren ondergedompeld in de nieuwe stijl, kleuren en stem van Noorderhart.

Frisse wind

Bestaande rubrieken maakten plaats voor geüpdatete, actuele formats. Allemaal om de helden van de Peltse zorg de ruimte te geven die ze verdienen en hen beter te leren kennen. In ‘het verborgen talent’ vertellen medewerkers welke speciale bezigheden ze er buiten de uren op nahouden, in ‘patiënt aan het woord’ lezen we mee hoe de zorgverlening van Noorderhart aan de andere kant wordt ervaren, en in ‘krantenkop’ laten twee spreekbuizen hun licht schijnen over wat in de actualiteit verschijnt. Kers op de taart: elk nummer neemt een gastredacteur zijn of haar collega’s mee op sleeptouw doorheen het magazine.

Warm en kleurrijk

De warmte die in de gangen van het ziekenhuis en revalidatiecentrum en binnenin het magazine te voelen is, straalt letterlijk af van het papier. Concreet vertaalt zich dat in meer beelden, meer ademruimte binnenin artikels, meer plaats voor extra’s en meer kleur. het nieuwe, compactere formaat en warme, ecologische papier maken het plaatje compleet. Het resultaat? Een magazine dat even warm en kleurrijk is als zijn lezers.Xpair staat in voor strategie, concept, copy, redactie, design, lay-out, infografieken.

XAMPLES

Noorderhart. Een warm hart voor onze patiënten

Vlaamse Parkinson Liga

Nieuwe toekomst voor een erfgoedparel

Raymonda. Magazine voor een monument

Turbo op toerisme in Vlaanderen

Belgian Health Pioneers

De veerkracht van sociale ondernemingen

Website Thuisverpleging Kortenaken

HUP! – het magazine dat je in beweging brengt

Het Accent

Recto Verso

Mare

Reizen naar Morgen. Toekomstvisie van Toerisme Vlaanderen

Vakantie in eigen stad

De Bond

Witte Goud en Groene Gordel

Land InZicht

De mooiste zoektocht van Vlaanderen

Hélaba. Magazine voor KLJ

NotaBene

Laakdal Leeft

Knack Historia

ETION krantenbijlage

Notarius

100 SNOW magazine

Share at Work

Beaufort

De Blauwe Vogel Inspiratiegids

Periodiek

Blikopener

Jaarverslagen

Signs

Mark Magazine

Trappist Tribute

Davidsfonds Cultuurreizen

GO! Memorandum 2019 - 2024


MAGAZINIERS

PIXPAIR

UNDERCOVER

INDRUKKERIJ

CROWL

XPAIR.BE

XTRAORDINARY PARTNERSHIPS

Neem contact op